Új, díjmentes funkcióval bővítettük rendszerünket! Eddig azok az ügyfeleink, akik csak domainnel rendelkeztek (nem volt nálunk tárhelyük), nem tudták állítani saját felületen a domainhez tartozó DNS rekordokat, csak az ügyfélszolgálaton keresztül nyílt erre lehetőség.
Most azonban biztosítunk ehhez egy cpanel felületet, amelyen a Domain DNS szerkesztő menüpontban (DNS Zone Editor) lehetőséged lesz arra, hogy saját magad kezeld a domainekhez tartozó különböző rekordokat (A, MX, TXT, stb.).

Mire jó ez?

A domainekhez tartozó rekordok beállítása arra szolgál, hogyha egy másik, nem nálunk lévő szerverre szeretnéd beállítani a domain nevedet, akkor szükséges beállítani a domaint egy, a tárhely szolgáltató által megadott IP címre.
Mostantól nem kell várnod arra, hogy adott esetben ezt mi beállítsuk Neked az ügyfélszolgálaton, hanem egy saját díjmentes cpanel felületet biztosítunk ehhez.

Kit érint?

Azokat az ügyfeleinket, akiknek nincs nálunk tárhelye.

A domainedhez eddig beállított IP címek nem változnak, ha tehát eddig egy adott IP-re be volt állítva a domained, nincs teendőd.

Amennyiben nálunk volt beállítva 301-es átirányításod a domainedhez, akkor az ebben az emailben lejjebb található teendőid lesznek, olvasd el a "Mit tudsz tenni, hogyha 301-es átirányítást szeretnél beállítani?" részt!

Belépés a Domain Kezelő cpanelre

A belépési adatokat a Tárhelypark - Domain kezelő hozzáférési információk emailünk tartalmazza, amelyet a rendszerünk hamarosan elküld Neked!

Így tudod használni

A belépési adatok alapján lépj be a Domain Kezelőbe, keresd meg a DNS editor menüpontot, és a domainnel egy magasságban lévő Kezelés gombra kattintva tudod szerkeszteni a rekordokat.
Bővebben a DNS szerkesztő használatához itt találsz segítséget.

Mit tudsz tenni, hogyha 301-es átirányítást szeretnél beállítani?

Kérlek ellenőrizd, hogy a domained átirányítása működik-e! Ezt úgy tudod tesztelni, hogyha a domainedet beírod a böngésző címsorába. Amennyiben az átirányítás működik, nincs további teendőd!

A domain kezelőn nincs lehetőség 301-es átirányítás beállítására. A megoldás az, hogyha a domained IP címét (A rekord) beállítod arra a szerverre, amelyen a weboldalad található, és ott állítod be az átirányítást.

pl. A domain neved eddig átirányításra került egy másik B domainre, de most ez az átirányítás nem működik.

Megoldás:

- Állítsd be "A" domaint annál a tárhely szolgáltatónál, amelyen a "B" domained található, általában aliasként, vagy kiegészítő tartományként rendszertől függően.

- Állítsd be az "A" domaint, amely nálunk van, a domain kezelőben nálunk arra az IP címre (A rekord), amelyre a "B" domained mutat. Ehhez a tárhely szolgáltató segítségét is kérheted, de a "B" domain IP címét egyszerűen lekérdezheted itt, csak írd be az oldalra a "B" domain nevét és kiadja a beállítandó IP-t. 

- A tárhely szolgáltatód rendszerében állítsd be a 301-es átirányítást (redirect), hogy az "A" domain irányítódjon át "B" domainre.

Készen is vagy! Egy órát valószínűleg várnod kell, amíg a beállítás frissül, ezután a böngésződ inkognitó ablakában ellenőrizd az átirányítást!

Mit tudsz tenni, hogyha a tárhelyen nincs lehetőséged beállítani átirányítást?

A legtöbb tárhely szolgáltató tud ebben segíteni. Amennyiben olyan szolgáltatást használsz mint a Google Sites, ott próbáld meg beállítani a domaint a Google által megadott IP címre, ha ilyen nincs, akkor arra az IP-re, amelyre a www.domainneved.hu mutat.

Végső esetben ha rendelkezel nálunk egy tárhellyel, akkor ott gond nélkül be fogod tudni állítani az átirányítást a domainhez.

További lehetőség a domain összekötésére a nem nálunk lévő tárhellyel

Amennyiben a tárhely szolgáltatód biztosít névszervereket a domainedhez, akkor azokat is tudod használni, így nincs szükség a nálunk lévő domain beállításra. A névszerverek átállításához a regisztrált email címedről írj nekünk emailt a névszerver nevekkel, amelyet a tárhely szolgáltatód tud megadni Neked, és beállítjuk a névszervereket a domainedhez!

{$signature}Wednesday, August 4, 2021

« înapoi