Ezzel a leírásunkkal igyekszünk gyors segítséget nyújtani az esetlegesen előforduló hibák javításához.

A költöztetés után:


Nem nálunk lévő domainek IP címének módosítása


A költöztetést követően a nem nálunk lévő domainekhez tartozó IP címeket frissítened kell a domain szolgáltatónál, az értesítő emailünkben található IP címre. Egy darabig még a régi szerver továbbítja a domainre érkező kéréseket, így egy ideig még a nem módosított domainek is működni fognak. Azonban a költöztetést követően egy idő után töröljük a korábbi szerverről a tárhelyeket, így a továbbítás is megszűnik. Ezért fontos tehát a nem nálunk lévő domainek A rekordjának átállítása a domain szolgáltatónál.

>>>ITT<<< tudod ellenőrizni, hogy a domained milyen névszervereket használ.

Mikor nincs teendőd ezzel?

- A nem nálunk lévő, de a mi névszervereinket (ns1.tarhelypark.hu, ns2.tarhelypark.hu) használó domaineknél nincs teendőd, mi frissítjük a rekordokat
- A nálunk lévő domainek jellemzően a mi névszervereinket is használják, így ezt mi frissítjük, nincs teendőd. Kivéve a következő bekezdésben leírt esetet.


Speciális eset: nálunk van a domained, de nem a mi névszervereinket használja

Ez esetben Neked kell frissíteni a domain bizonyos DNS rekordjait, attól függően, hogy milyen szolgáltatást veszel igénybe nálunk.
pl:

a domain neved a weboldal szolgáltatód névszervereit használja, mert ahhoz hogy az ottani weboldalad megjelenhessen ezt kellett beállítanod annak idején, a domainre küldött emaileket viszont a nálunk lévő szerverre szeretnéd fogadni. Megoldás: a weboldal szolgáltató beállításainál frissítsd a domain MX rekordját úgy, hogy az új szerverünk IP címére mutasson!

pl. ha a domained mx rekordja a következő:

mail.domainnev.com

akkor a mail.domainnev.com A rekordját kell frissítened a weboldal szolgáltatónál.Nem működik az emailek szinkronizálása az email programmal

A költöztetés miatt az új szervernek megfelelő szerver nevet kell megadnod az email programban. Ezt az értesítő emailünk tartalmazza. A cpanelre belépés után a böngésző címsorában megtalálod a szerver nevét (pl: cpanel[valamennyi].tarhelypark.hu). Ha a domaineden van SSL, akkor megadhatod az email programban a mail.domainneved.hu kiszolgálót is, a saját domainedet behelyettesítve.

Email jelszavak nem változnak a költöztetéssel, és más adat sem. Ugyanúgy az email címmel és jelszóval tudsz belépni pl webmailen is.

Webmailre jellemzően a domainneved.hu/webmail vagy

cpanel[valahány].tarhelypark.hu/webmail linken tudsz belépni, de az értesítő emailünk pontosan tartalmazza ezt.

https://help.tarhelypark.hu/email/webmail-kezelese/

Email program segítség linkek:

https://help.tarhelypark.hu/email/titkositott-e-mail-beallitasa/
https://help.tarhelypark.hu/email/levelezes-android/
https://help.tarhelypark.hu/email/apple-mail-levelezo-kliens-beallitasa/
https://help.tarhelypark.hu/email/levelezes-iphone/


Nem tud levelet küldeni a weboldalam a költözés óta

Ennek többféle oka lehet:

- A weboldal nem phpmailerrel küldi a levelet, hanem SMTP-n, és a levélküldő beállításaiban a korábbi szerver név van rögzítve
- Woocommerceben a válasz email cím egy gmailes, hotmailes, vagy olyan email cím, amely nem a saját domained. Ilyenkor a jó megoldás, hogyha a saját domainedhez létrehozol egy email címet, és ezt adod meg a webshopod beállításainál. Így elkerülhető, hogy a kifelé küldött emailt a spamszűrő megfogja.


Roundcube webmail programban nem található meg a korábban felvett címjegyzék

Az új szerverre nem kerül át a korábban a Roundcube-ban elmentett címjegyzék. Erre a költözés előtti emaileinkben is igyekeztünk felhívni a figyelmet. Sajnos ennek visszaállítására nincsen mód. Természetesen az emaileket ez nem érinti.


Több PHP verziót használó oldalak egy tárhelyen

Ahogy azt korábbi emaileinkben is írtuk, ha egy tárhelyen többféle verziót használtak a weboldalaid, akkor azok most már csak egyféle PHP verziót használhatnak.

Alapértelmezés szerint a tárhely PHP verziója a 7.4-es.

Így tudod átállítani az új tárhelyen a PHP verziót, és a különböző PHP kiegészítők beállításait:
Cpanel->PHP Verziók és Beállítások
https://help.tarhelypark.hu/tarhely/php-verzio-kivalasztasa-php-selector/

Ha több domain üzemel a tárhelyről és valamelyik oldalad nem működik, akkor meg kell próbálni találni egy közös verziót, amelyen tud működni az összes oldal, amely egy tárhelyen van, vagy azokat az oldalakat, amelyek nem működnek, külön tárhelyre kell helyezned.

Ennek menete a következő:
1. mentsd le a kérdéses oldal saját gépre, illetve ha tartozik hozzá adatbázis, ezt is mentsd le.
2. ellenőrizd, hogy van-e mentetlen levelezés a domainhez, ha szükséges mentsd le saját gépen egy email programba.
3. Töröld a kiegészítő tartományok közül a domaint
Az új tárhelyet az https://ugyfel.tarhelypark.hu oldalon bejelentkezés után, a bal oldali megrendelés menüpontban tudod megrendelni.
4. A megrendelés után már létre is kell jönnie az új tárhelynek, még a befizetés előtt. Ha problémába ütköznél, vagy nem jön létre a tárhelyed, [kérlek jelezd nekünk](https://ugyfel.tarhelypark.hu/submitticket.php?step=2&deptid=4), és megnézzük, hol akadt el a folyamat!


Milyen PHP verziók érhetőek el az új szervereken?

5.3, 5.6, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 8.0


PHP fájl töltődik le, a weboldal böngészőben megjelenése helyett

A .htaccess fájlból igyekszünk kiszedni a költöztetés során az olyan sorokat, amelyek a korábbi multiphp kezelő által bekerültek. Ezek általában így néznek ki:

```
<IfModule mime_module>
AddHandler application/x-httpd-ea-php70 .php .php7 .phtml
</IfModule>
```

Ha mégsem kerülnek ki ezek a sorok valamiért a .htaccess fájlból, akkor egy # elhelyezésével a sorok elejére (vagy a sorok törlésével) kikapcsolják ezek hatását, és ezután egy inkognitó ablakban ellenőrizve az oldal be kellene, hogy töltődjön.


Korábbi PHP.INI, USER.INI beállítások nem érvényesülnek a költözés után

A php.ini és user.ini, illetve a .htaccess-be korábban beleírt PHP beállítások nem érvényesülnek az új környezetben. Ehelyett a PHP beállításokban lehet megadni az egyedi PHP értékeket, mint pl az alapértelmezettől eltérő Memória Limitet, vagy egyéb egyedi PHP beállítást.

Így tudod átállítani az új tárhelyen a PHP verziót, és a különböző PHP kiegészítők beállításait:

Cpanel->PHP Verziók és Beállítások

https://help.tarhelypark.hu/tarhely/php-verzio-kivalasztasa-php-selector/


Korábbi Softaculousban felvett alkalmazások importálása Installatronba

Korábban a Softaculousba felvett alkalmazásaidat így tudod importálni az Istallatron alkalmazásba:
https://help.tarhelypark.hu/tarhely/softaculousban-felvett-alkalmazasok-importalasa-installatron-program-telepitobe/Kedd, Július 13, 2021

« Vissza